Löydä tie

Käyttäjän Vesa Partanen kuva
To, 15.6.2023 -- Vesa Partanen

Nykyisin helpoin tapa itselleen tuntemattoman paikan löytämiseen on paikantaa se Google mapsin tai navigaattorien karttasovellutusten avulla ja sen jälkeen antaa tekniikan hoitaa reititys sinne. Tekniikkaan luottava on välillä kokenut, että luontokohteelle johtava suorin tie on erityisen huonokuntoinen tai yllättäen tie näyttää johtavan armeija-alueelle, jossa kieltomerkki kertoo ampuma-alueesta. Retkeillessä voi eksyä. Tiedän tapauksesta, jossa on eksytty ulkosaariston saaressa hernerokkasumussa.

Elämässä on tilanteita, joissa näyttää siltä, että tie on kadonnut tai on eksytty suunnasta, johon elämän piti johtaa. Psalmeissa on monia rukouksia, joissa oikean tien löytymistä kaivataan hartaasti. Ps. 86:11 todetaan ”Herra neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Paina sydämeeni syvälle pyhä pelko nimeäsi kohtaan” ja Ps. 143:10 on kirjoitettu näin ”Sinä olet minun Jumalani – opeta minua täyttämään tahtosi! Sinun hyvä henkesi johtakoon minua tasaista tietä”.

Tärkein tie on löytää Jumalan luo ja yhteyteen Hänen kanssaan. Raamatussa tämä tie on viitoitettu hyvin selkeästi. Jeesus on tie, totuus ja elämä (Joh. 14:6). Jeesuksen sovitustyön kautta on mahdollista saada synnit anteeksi, löytää yhteys Jumalan kanssa, ja elää uskossa seuraten Jeesusta oman elämänsä arjessa ja juhlassa. Tämä tie johtaa myös taivaaseen, ikuiseen elämään. Tien alku on rukouksen päässä, sillä Jeesus on lähellä itse kutakin meitä. Ps. 50:15 kehottaa meitä huutamaan Jumalaa avuksemme hädän päivänä, sillä Hän tahtoo auttaa meitä. Yksinkertainen pyyntö Jeesus tule sydämeeni, anna syntini anteeksi, riittää.

Jeesuksen tahdon seuraaminen elämän valinnoissa ei aina ole ilmeistä. Jer. 31:9 pitää sisällään ajatuksen, että Jumala johdattaa Häntä rukoilevia tasaista tietä, jotta nämä ihmiset eivät kompastu. Isoissa valinnoissa tuntuu tarpeelliselta pyytää Jumalaa ohjaamaan oikeisiin ratkaisuihin. Mihin opiskelemaan? Mikä työpaikka? Missä asun? Minulle sopiva aviopuoliso? Missä voisin palvella? Oikeaa tietä ja ratkaisua kannattaa etsiä, vaikka se kestäisi jopa tuskastuttavan kauan. Jumala on luotettava ja on luvannut ohjata, kun Häneltä pyytää oikean tien löytämistä. Jumalan johdatus ilmenee Raamatussa, Pyhän Hengen ohjauksessa, omassatunnossa ja vakaiden uskon ystävien neuvoissa. Jos kuitenkin on valinnut väärin tai tielle on tullut mutkia matkaan, johdatus on ennemmin verkon kuin köyden kaltainen. Jumalan avulla voi palata takaisin Hänen yhteyteensä tai valintojen seurauksena oppia palvelemaan Häntä nykyisessä tilanteessa avautuvien mahdollisuuksien mukaan.

Snl. 16:25 varoittaa meitä luottamasta liikaa omiin kykyihimme, valintojemme oikeellisuuteen ja löytämiemme teiden hyödyllisyyteen, siksi on hyvä nöyrästi pyytää ohjausta Jumalalta jokaisen päivän kohdalle. Mitä enemmän Jumala saa sijaa meissä, sitä merkityksellisemmiksi yksittäiset elämämme tilanteet, hetket ja päivät muuttuvat ja sitä herkemmin tiedostamme Jumalan tahdon elämässämme päivittäin. Ps. 90:17 sanoin voimme rukoilla ”Herra, meidän Jumalamme, ole lempeä meille, anna töillemme menestys, siunaa kättemme työt”. Anna tiesi Herran haltuun, turvaa Häneen. Hän pitää sinusta huolen! (Ps. 37:5).

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470