Kutsumusta kohti vai sitä karkuun?

Käyttäjän Sakke Kankaanpää kuva
To, 10.8.2023 -- Sakke Kankaanpää

Pelottavia tilanteita on inhimillistä yrittää välttää. Kuitenkin myös odotetut ja toivotut asiat voivat olla pelottavia. Oletko koskaan odottanut jotain todella lujasti, ja kun odotettu hetki on lopulta koittanut, oletkin jänistänyt ja valinnut toisen suunnan? Tämä on luullakseni melko yleistä. Voi olla, että olet odottanut pääseväsi esiintymään yleisölle, ja kun tilaisuus on tullut, on jännitys vienyt voiton. Tai ehkä olet haaveillut tietystä koulutuksesta tai työpaikasta, ja kun tilaisuus on koittanut, jätätkin väliin, koska rohkeus ei riitä. Tämä on inhimillistä, mutta erittäin harmillista.

Raamatusta löytyy monia tilanteita, joita lukiessa itselle tulee mieleen, ettei oma rohkeuteni ehkä olisi riittänyt kyseisiin tehtäviin astumiseen. Uskon opetuslasten odottaneen koko ajan mielessään, että he haluaisivat olla mukana toteuttamassa Jeesuksen suuria ihmeitä. Mietin kuitenkin, olisiko oma rohkeuteni riittänyt järjestämään tuhannet ruokailijat odottamaan ruokailua, joka oli tarkoitus toteuttaa käyttäen koko aterian pohjana vain viittä leipää ja kahta kalaa. Olisiko oma rohkeuteni riittänyt siihen, että jätän taakseni työpaikkani ja asuntoni, ja lähden seuraamaan Jeesusta koko elämälläni, jos Jeesus olisi kohdalleni pysähtynyt ja sitä pyytänyt? Voi olla, että kysymykset toimeentulosta tai muut epäilykseni olisivat estäneet minua liittymästä opetuslasten joukkoon.

Raamatussa kerrotaan myös Joonasta, jolle Jumala antoi kutsumuksen kutsua ihmisiä parannukseen. Tehtävä oli suuri ja pelottava, mutta uskon, että se kuulosti Joonan mielestä myös hienolta tehtävältä, jossa olisi mahtavaa olla Jumalan työtoverina. Ehkä se oli tehtävä, jota Joona oli itselleen toivonut ja rukoillut. Kuitenkin, kun hetki koitti, Joona päätyi kutsumusta karatessaan kalan vatsaan. Mutkien kautta hän päätyi lopulta Niniveen ja sai olla toteuttamassa Jumalan kutsua ja näkemässä, miten ihmiset kääntyivät parannukseen. Joonan rohkeus astua lopulta kutsumukseensa tuotti tulosta enemmän kuin mitä uskon Joonan osanneen odottaa.

Jeesuksella on suunnitelma myös sinun elämällesi. Hän on suunnitellut sinulle tien, jonka Hän kulkee rinnallasi. Tie johtaa kohti unelmia ja kutsumusta, jotka Hän on antanut sydämeesi ja ajatuksiisi.  Rukoukseni on, että uskallat kulkea kutsumustasi kohti, vaikka unelmien toteuttaminen onkin jännittävää. Kutsumukseesi astuminen voi tuntua pelottavalta, mutta se on varmasti sen arvoista! Joskus (karku)matka kohti kutsumusta kulkee vaikeuksien ja epäonnistumisten kautta. Mutta Jumalan armosta, matkareitin pituudesta ja mutkista huolimatta, voi lopulta kokea olevansa juuri siellä, missä haluaakin olla.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470