Blogit

Käyttäjän Harri Skaren kuva

Rahasta ja... no rahasta

Pe, 16.7.2021 -- Harri Skaren

En ole ollut rahaorientoitunut ihminen. Teininä huoneeni seiniä koristivat vastarinnan ikonit Che Guevara ja Bob Marley. Parikymppisenä tulin uskoon mutta suhteeni rahaan pysyi lähes ennallaan. Raamatusta löysin resuisia profeettoja ja maata kiertävän Jeesuksen. Sanalla sanoen, uskoontultuakin maailmankuvani pysyi melko mustavalkoisena ja kiihkeänä.

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Juoksuradalla

To, 1.7.2021 -- Pekka Havupalo

Hyvin usein keväisin, kun lumet ovat sulaneet, minua on puraissut juoksukärpänen. Purema ei suinkaan ole tullut joka kevät, ja silloin kun se on tullut, sen vaikutus ei ole aina ollut sama. Joskus seurauksena on ollut vain muutama hölkkäkerta. Innostus on haihtunut, kun kunnon kohottaminen on ollut vaikeampaa ja hitaampaa kuin olisin toivonut sen olevan. Joskus on taas käynyt niin kuin viime ja tänä vuonna, jolloin juoksukärpäsen pureman vaikutus on ollut pitempi ja johtanut pikkuhiljaa kunnon selkeään kohentumiseen.

Käyttäjän Vesa Partanen kuva

Yhteys on epävakaa

Ti, 15.6.2021 -- Vesa Partanen

Etäpalavereissa käy välillä niin, että näytölle ilmestyy teksti, yhteys on epävakaa. Yleensä kyseessä on ohimenevä häiriö. Ihmissuhteissa yhteyden merkitys on aivan ratkaisevaa. Yhteys kannustaa yrittämään, mahdollistaa jakamisen, tuottaa iloa ja auttaa kasvamaan. Jos ihmissuhteissa koetaan häiriöitä – riitaa, pettymyksiä, pettämistä ja luottamuksen väärinkäyttöä – yhteyden vahingoittuminen on joskus pysyvämpää. Yhteys on niin arvokasta, että sen hyväksi kannattaa nähdä vaivaa.

Käyttäjän Miika Havupalo kuva

Pettymykset ja totuuden rajat

To, 20.5.2021 -- Miika Havupalo

Jatkuva pettyminen on psyykelle raskas taakka. Inhimillisten pettymysten ketju ei kuitenkaan anna oikeutta määrittää uudelleen Kristuksen evankeliumin rajoja. Inhimillinen empatia ei saa nousta teologisia linjoja muokkaavaksi elementiksi.

On monenlaista rikkinäisyyttä ja vaillinaisuutta, kattaen koko ihmisyyden holistisen olemassaolon. Elämme synnin ja kuoleman maailmassa, jossa vaikuttaa erilaisia elämää vastustavia voimia. Kun etsimme vastauksia niitä löytämättä, emme voi kuitenkaan muokata totuutta helpottaaksemme omia sisäisiä konfliktejamme.

Käyttäjän HokkanenJ kuva

Turvapaikka Jumalassa

To, 6.5.2021 -- Jesse Hokkanen

Psalmi 91:1-4 – Turvapaikka Jumalassa

"Se, joka asuu korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa sanoo näin: Sinä olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan. Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta. Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi."

Käyttäjän Cody Brown kuva

Paavalin kirje turkulaisille

Pe, 26.3.2021 -- Cody Brown

Raamattua lukiessamme kohtaamme monesti haasteita, kun yritämme soveltaa tuhansia vuosia sitten ja täysin eri kulttuureissa eläneille ihmisille kirjoitettua tekstiä tähän päivään. Uskomme, että Raamattu pitää sisällään Jumalan muuttumatonta ilmoitusta, mutta toisaalta on hyväksyttävä se tosiasia, että Raamatun tekstejä ei ole alunperin kirjoitettu meitä varten. Oman mausteensa tuovat vielä Raamatun huomattavan erilaiset kirjallisuustyypit. Ne lainalaisuudet, jotka toimivat jonkin kirjan tulkinnassa eivät välttämättä toimi enää, kun tarkastellaan jotain toista Raamatun kirjaa.

Käyttäjän Isaac Kalu kuva

How I integrated in the Turku Pentecostal church

To, 25.2.2021 -- Isaac Kalu

When I first landed in Turku for studies in 2006, I felt very lonely. People were not friendly, which made communication difficult for me at first. The only people who I was communicating with were people with whom I had come here at the same time and on the same flight. They were the only people I had.

Käyttäjän Markku Tuoriniemi kuva

Seurakunta

To, 11.2.2021 -- Markku Tuoriniemi

Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa.

Efesolaisille 5:32 FINRK

Elävistä kristityistä muodostunut seurakunta on todellakin kaikista muista yhteisöistä poikkeava kokonaisuus. Seurakuntia on toki monenlaisia, mutta kaikkia niitä yhdistää tämä Paavalin mainitsema Kristukseen yhdistyvä suuri salaisuus.

Käyttäjän Akseli Mäkelä kuva

Poikkeuksellinen aika, rakkaus ja välittäminen

To, 28.1.2021 -- Akseli Mäkelä

Poikkeuksellinen aika on ollut uutisten otsikoissa jo pitkään. Aivan jokaista uutista, jossa tämä poikkeuksellinen aika mainitaan, en jaksa enää lukea. Odotuksena on, että poikkeuksellinen aika loppuisi – ja mielellään nopeasti. Ja kuitenkaan aikataulu ei ole itse päätettävissä. Silti siinä sanaparissa poikkeuksellinen aika on jotain sellaista, ettei siihen halua tottua. Omassa mielessä poikkeuksellisesta ajasta ei halua uutta normaalia!

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva

Aasin lahja

To, 14.1.2021 -- Virpi Tammelin

Seurakuntamme täyttäessä 100 vuotta, on tämän juhlavuoden kunniaksi nimetty hanke ”100 lahjaa”. Ikärikkaan seurakunnan jäseninä meitä haastetaan ideoimaan ja tekemään jotain, mistä näkyy elävä syke meissä. Nykyisessä, koettelevassa pandemian ajassa monet ihmiset ovat ahdistuneita, turhautuneita, masentuneita ja väsyneitä. Tarpeita on kaikkialla. Jeesus on seurakunnan pää, joka elää ja voi hyvin. Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Lahja -teemaa pohtiessani mieleeni muistui vuosien takaa itseäni puhutteleva tarina Pikku-Aasista.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470