Blogit

Käyttäjän Sarita Hirviniemi kuva

Kohtaaminen Arjen Keskellä

La, 23.10.2021 -- Sarita Hirviniemi

Toisen ihmisen lempeä katse, hymy, tervehdys tai kysymys mitä sinulle kuuluu, voi olla merkittävä siunaus juuri silloin kun kokee itsensä väsyneeksi, alakuloiseksi tai yksinäiseksi. Aito lämmin kohtaaminen voi saada aikaan tunteen siitä että olen arvokas ja minusta välitetään. Me näemme ulkoisia asioita toisistamme, mutta sisäiset ristiriidat eivät usein näy. Me emme voi tietää mitä toinen ihminen on juuri kokenut tai kantaako hän kenties jotakin taakkaa menneisyydestä.

Käyttäjän Jari Nuutinen kuva

Ennen tai sitten kun -elämä

To, 7.10.2021 -- Jari Nuutinen

Olemme vaimon kanssa eläneet viime kuukaudet väliaikaisessa kodissa muuttolaatikoiden keskellä odottaessamme uuden kodin valmistumista. Väliaikainen koti ei ole tuntunut kodilta vaan asunnolta, jossa ei tee mieli viettää aikaa enempää kuin on välttämätöntä. Mennyt kuuma kesä ja taloyhtiössä alkanut laajamittainen remontti eivät ainakaan ole edistäneet kotiutumista. Ajoittain peitossa olleet ikkunat ja remontista aiheutuva hermoja raastava meteli on todella koetellut sietokyvyn rajoja. Huomaan väistämättä laskevani viikkoja ja päiviä, jolloin pääsemme muuttamaan uuteen kotiin.

Käyttäjän Riitta Pihlajaniemi kuva

TEE MINUT HALUKKAAKSI SEURAAMAAN SINUA, HERRA!

To, 23.9.2021 -- Riitta Pihlajaniemi

Olen pariin kertaan nähnyt tv:sta pyhiinvaellusjumalanpalveluksen. Siinä pieni joukko ihmisiä kulkee tanskalaisessa kesäisessä luonnossa keskustellen. He kulkevat viljapellon reunaa, poikkeavat pieneen metsään, josta löytävät kaivon. Kaivon äärellä he lukevat raamattua, laulavat ja rukoilevat. Kun he lähtevät jatkamaan matkaa kohti seuraavaa levähdyspaikkaa, he rukoilevat Pyhän Birgitan rukouksen: "Herra, osoita minulle tie ja tee minut halukkaaksi sitä vaeltamaan." Joka kerta lähtiessään uudesta levähdyspaikasta eteenpäin he rukoilevat tuon saman rukouksen.

Käyttäjän Matti Kivinen kuva

Kännykkä hukassa

To, 9.9.2021 -- Matti Kivinen

Itselläni on ollut hieman hankala suhde rukoilemiseen ja rukousvastauksiin. En ole mikään pitkien rukoussessioiden ihminen, vaan enemmän arjen eri tilanteissa ”lyhyesti huokailija”. Useasti on tuntunut, että ei oikein osaa ja pysty rukoilemaan siten kuin pitäisi. Mistähän lie nekin oikean ja väärän rukoilemisen mallit oikein tulleet. En tiedä.

Käyttäjän Arto Kemlin kuva

UUDEN AJAN KYNNYKSELLÄ - UUDEN KODIN KYNNYKSELLÄ

To, 26.8.2021 -- Arto Kemlin

Olemme olleet ihmiskuntana lähes pari vuotta uudessa tilanteessa. Koronaviruksen vallattua alaa maailmassa, olemme joutuneet opettelemaan etäisyyttä sosiaalisissa kontakteissa. Onneksi on ollut etäyhteyden mahdollisuus, jota olemme sitten ansiokkaasti opetelleet käyttämään niin sukulaisten ja ystävien kohtaamisissa, kuin seurakunnassakin mm. etäpalaverein ja jumalanpalvelusten streamuksin. Nyt kun rokotusten ansiosta alkaa olemaan parempi tilanne, olemme uuden kynnyksellä. Taas!

Käyttäjän Sakke Kankaanpää kuva

Sinua odotetaan

To, 12.8.2021 -- Sakke Kankaanpää

Maailma on täynnä ihmisiä, kuten saatat tietää. smiley Jotkut heistä ovat lähellä Jumalaa, toiset kaukana Jumalasta. Kaikki eivät itsekään tiedä, missä ovat suhteessa Jumalaan, tai onko Jumalaa edes olemassa. Kuulut sitten mihin tahansa mainituista ryhmistä, minulla on sinulle ilouutisia! Jumala tuntee sinut ja minut, ja odottaa meitä lakkaamatta lähelleen! Tämä on totta niin eilen, tänään kuin ikuisesti.

Käyttäjän Harri Skaren kuva

Rahasta ja... no rahasta

Pe, 16.7.2021 -- Harri Skaren

En ole ollut rahaorientoitunut ihminen. Teininä huoneeni seiniä koristivat vastarinnan ikonit Che Guevara ja Bob Marley. Parikymppisenä tulin uskoon mutta suhteeni rahaan pysyi lähes ennallaan. Raamatusta löysin resuisia profeettoja ja maata kiertävän Jeesuksen. Sanalla sanoen, uskoontultuakin maailmankuvani pysyi melko mustavalkoisena ja kiihkeänä.

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Juoksuradalla

To, 1.7.2021 -- Pekka Havupalo

Hyvin usein keväisin, kun lumet ovat sulaneet, minua on puraissut juoksukärpänen. Purema ei suinkaan ole tullut joka kevät, ja silloin kun se on tullut, sen vaikutus ei ole aina ollut sama. Joskus seurauksena on ollut vain muutama hölkkäkerta. Innostus on haihtunut, kun kunnon kohottaminen on ollut vaikeampaa ja hitaampaa kuin olisin toivonut sen olevan. Joskus on taas käynyt niin kuin viime ja tänä vuonna, jolloin juoksukärpäsen pureman vaikutus on ollut pitempi ja johtanut pikkuhiljaa kunnon selkeään kohentumiseen.

Käyttäjän Vesa Partanen kuva

Yhteys on epävakaa

Ti, 15.6.2021 -- Vesa Partanen

Etäpalavereissa käy välillä niin, että näytölle ilmestyy teksti, yhteys on epävakaa. Yleensä kyseessä on ohimenevä häiriö. Ihmissuhteissa yhteyden merkitys on aivan ratkaisevaa. Yhteys kannustaa yrittämään, mahdollistaa jakamisen, tuottaa iloa ja auttaa kasvamaan. Jos ihmissuhteissa koetaan häiriöitä – riitaa, pettymyksiä, pettämistä ja luottamuksen väärinkäyttöä – yhteyden vahingoittuminen on joskus pysyvämpää. Yhteys on niin arvokasta, että sen hyväksi kannattaa nähdä vaivaa.

Käyttäjän Miika Havupalo kuva

Pettymykset ja totuuden rajat

To, 20.5.2021 -- Miika Havupalo

Jatkuva pettyminen on psyykelle raskas taakka. Inhimillisten pettymysten ketju ei kuitenkaan anna oikeutta määrittää uudelleen Kristuksen evankeliumin rajoja. Inhimillinen empatia ei saa nousta teologisia linjoja muokkaavaksi elementiksi.

On monenlaista rikkinäisyyttä ja vaillinaisuutta, kattaen koko ihmisyyden holistisen olemassaolon. Elämme synnin ja kuoleman maailmassa, jossa vaikuttaa erilaisia elämää vastustavia voimia. Kun etsimme vastauksia niitä löytämättä, emme voi kuitenkaan muokata totuutta helpottaaksemme omia sisäisiä konfliktejamme.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470