Historia

Turun Helluntaiseurakunta on osa maailmanlaajuista kristillistä seurakuntaa. Kristillisen seurakunnan alku on Jeesuksen Kristuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa, joiden kautta hän sovitti koko ihmiskunnan synnin Jumalaa vastaan. Helluntaiseurakunnat syntyivät 1900-luvun alussa, kun laajemmin alettiin korostaa Pyhän Hengen toimintaa nykyajassa. Lyhyestä historiastaan huolimatta helluntailaisuus on maailmanlaajuisesti suurin protestanttinen liike. Määritystavasta riippuen puhutaan noin 300-500 miljoonasta helluntailaisesta. Suomessa meitä on lähes 50 000.

Turun helluntaihistoria

Helluntailiikehdintä alkoi Turun seudulla vuonna 1911, jolloin norjalainen metodistipastori Thomas B. Barratt vieraili Suomen matkallaan myös Turussa. Barratt oli kokenut Pyhän Hengen kasteen USA:ssa vuonna 1906. Kun vakiintuneet seurakunnat eivät hyväksyneet uutta opetusta ja hurmahenkisyyttä syntyi niin kutsuttu helluntaiystävien ryhmä. Turun Helluntaiseurakunta perustettiin 69 helluntaiystävän voimin vuonna 1921.

Lähetystyö ja evankeliointi, hyvän sanoman kertominen Jeesuksesta, oli alusta alkaen seurakunnallemme sydämen asia. Niinpä jo vuonna 1929 ensimmäiset lähetystyöntekijämme suuntasivat matkansa kohti Mantshuriaa.

Toimintamme ulottui kauan laajalle Varsinais-Suomeen, ja vasta 1970- ja 80-luvuilla mm. Uuteenkaupunkiin ja Naantaliin perustettiin itsenäiset helluntaiseurakunnat. Uusimman seurakunnan perustimme Varissuolle marraskuussa 2005. Vieläkin seurakuntamme tekee työtä monissa Turun ympäristökunnissa.

Viime vuosina olemme seurakuntana kokeneet Jumalan uudistavan meitä. Uudet työmuodot (mm. solutyö) vievät muuttumatonta ilosanomaa eteenpäin. Me odotamme ja janoamme Jumalan ilmestymistä seurakunnassamme ja kaupungissamme.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

 
Toimisto avoinna ma, ti ja to 10-13, ke 11-13.
Perjantaisin suljettu.