Suuri voitto

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva
To, 11.1.2018 -- Virpi Tammelin

Suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa. Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, tyytykäämme niihin (1.Tim.6:6-8).

Maallisissa kisoissakaan ei suurta voittoa saavuteta helposti. Sen puolesta on tehtävä monia valintoja ja jopa uhrauksia, on harjoiteltava ja ponnisteltava sitä kohti. Entä miten voi saavuttaa tuon suuren voiton, tyytyväisyyden yhdessä jumalisuuden kanssa? Mitä se minulle ja sinulle maksaa? Millaisia valintoja sen puolesta on tehtävä? Jeesus lupaa omilleen yltäkylläisen elämän (Joh.10:10), mutta ei puhu ajallisesta rikkaudesta ja menestyksestä. Hän lupaa enemmän: "Rauhan minä jätän teille, minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö" (Joh.14:27). "Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on, sillä hän itse on sanonut: - En minä sinua hylkää enkä sinua jätä" (Hebr.13:5). Hänen neuvonsa on ajaton: "Etsikää ensin Jumalaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki muu teille annetaan sen ohessa" (Matt.6:33).

Henkilökohtaisesti olen jäänyt monta kertaa luokalleni tuon suuren voiton saavuttamisen koulussa ja sama koulu jatkuu edelleen. Erikoisesti olen kuluneiden kahden vuoden aikana saanut oppia ja nähdä läheltä, että tuo suuri voitto voi olla jatkuvaa todellisuutta uskovan arjessa. Menin tuolloin mukaan seurakunnan vanhusdiakoniaan, ja sen kautta tutustuin nyt 93-vuotiaaseen sisareen, jonka kanssa olemme tavanneet siitä lähtien joka torstai. Kiitän noista siunatuista torstaipäivistä. Joka kerta iäkäs ystäväni sanoo silmät kirkkaina ja hymyillen, että kaikki on hyvin. Suuri voitto, tyytyväisyys yhdessä jumalisuuden kanssa kuin kuplii hänessä ja tulvii yli. Vaikka hänen ulkoinen olemuksensa on haurastunut ja askel hidastunut, sisäinen ihminen hänessä viettää juhlaa Herran kanssa. Suuri voitto on tavoittelemisen arvoinen, sen uskon oppineeni. "Kurjalle ovat pahoja kaikki päivät, mutta hyvä mieli on kuin alituiset pidot" ( Snl.15:15).

Olkoon tämä alkanut vuosi 2018 jokaiselle lukijalle henkilökohtaisesti suuren voiton vuosi kunkin elämäntilanteesta, olosuhteista tai maailman myllerryksestä huolimatta. Silloin jokainen voi sanoa, että kaikki on hyvin, hyvin Herran kanssa.

Elatus, vaatteet ja huolenpito
joka päivä
eikä hiuskarvakaan katkea
Isämme sallimatta.

Suuri voitto
tyytyväisyys yhdessä jumalisuuden kanssa.
Herra on uskollinen ja
pitää lupauksensa.