Ollaan kuulolla

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva
To, 4.11.2021 -- Virpi Tammelin

Olen viime aikoina usein lopettanut puhelun ystävien kanssa sanoihin: - Ollaan kuulolla. Toisin sanoen jätetään yhteyden linja avoimeksi, kunnes taas jutellaan. Samat sanat sopivat myös rukousyhteyteen Jeesuksen kanssa. - Ollaan kuulolla, sydämen korvin. Pidetään yhteyden linja avoinna. Se toimii pitkin päivää ja yötäkin, jos joskus uni pakenee.

Korona-ajan mainingeissa, sen nousu- ja laskuvesissä, kuulolla olo on tullut tutuksi sekä puhelimessa että myös eri seurakuntien nettilähetyksiä seuratessa. Radio- ja ruutukirkot television ja netin ääressä ovatkin suuri kiitosaihe. Kirkkojen ja seurakuntien ovien avauduttuakin syitä vaikeaan osallistumiseen paikan päällä on monia. Kiitos lähetysten mahdollistajille ja monipuoliselle tarjonnalle. Jumalan Sana on elävä sana, eikä se ole sidottu seinien eikä koneiden sisään. Hengessä puhuttu Sana ruokkii ja virvoittaa aina. Sana lääkitsee ja parantaa, mutta se on myös miekka, jolla voidaan haavoittaa. Monissa oppikysymyksissä on Sanan suunta olemassa, mm. Ps. 119:130 lupaa: Kun sinun sanasi avautuu, se valaisee ja antaa yksinkertaiselle ymmärrystä.

Oikealla hetkellä luotettavan henkilön rakkaudella lausumat tai kirjoitetut rohkaisun sanat kantavat ja vahvistavat vuosien päästäkin. Samoin lohduttavat sanat rauhoittavat mielen ja vahvistavat uskoa, että Jumala valvoo ja hallitsee kaiken tämän sekavan ajan keskelläkin. Erään vanhan ystäväni toteamus kuuluu: Kynää käyttävällä pitäisi olla aseenkantolupa. Nykyisin toteamuksen voinee soveltaa näppäimistönkin käyttöön.

Jeesuksen sanoja

Turussa 8 viikkoa kestänyt usean eri seurakunnan yhteinen Merkitys-kampanja on juuri päättynyt. Siinä Jeesuksen sanoja oli näyttävästi esillä kaupungilla, mm. busseissa sisällä ja niiden kyljissä, mainostauluissa teiden varsilla ja banderolleissa katujen yläpuolella. Sanoja ”voi vaikka juostessa lukea” arkisen päivänsä keskellä. Sana ei tyhjänä palaa. Mainoksista luetut Sanat koskettivat ihmisten mieliä tahtoivatpa he tai eivät. Näin kylvetyt sanan siemenet putosivat heidän sisimpäänsä. Esirukoukset kampanjan puolesta ovat kastelleet sydänten maaperät ja nuo siemenet. Viime sunnuntaina netin ääressä kuunnellessani saarnaa sekä uutisia, kuulemani perusteella monet ovat halunneet myös tutustua lähemmin Jeesukseen. Kiitos Herralle.

Iankaikkisen elämän sanat

Itselleni erityisesti merkittäviä sananpaikkoja on vuosien varrella kertynyt monia. Joh.6:67-68: Jeesus kysyi niiltä kahdeltatoista: Ette kai tekin tahdo mennä pois? Simon Pietari vastasi Jeesukselle: - Herra, kenen tykö me menisimme, Sinulla on iankaikkisen elämän sanat. Ja Jumalan rakkauden lupaus Joh. 6:37: Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470