Metsä soikoon!

Käyttäjän Säde Salo kuva
La, 26.3.2022 -- Säde Salo

Kurkkuun sattuu. Toista tuntia puhuttuani alkaa hiljattain sairastetusta kulkutaudista toipuileva äänitorveni antaa varoitusmerkkiä, ensin hentoa ja sitten asteittain voimistuvaa. Onneksi jumalanpalveluskin on jo päättymässä eikä puhallinorkesterin loppuun tuottamia sulosointuja tarvitse nostaa kielimuurin yli – musiikin kieli on yleismaailmallinen. Tämän vapaaehtoistulkin ääni on väsynyt mutta sisin virkistynyt.

Olen kiitollinen mahdollisuudesta palvella rakasta Herraani ja muunkielisiä lähimmäisiäni sillä pienellä kielitaidolla, jota Suomen koulujärjestelmä, Englannissa vietetyt jaksot sekä nykyinen työni ovat suoneet. Rallienglantiahan se on, vahvalla suomalaisella aksentilla ja sangen vajavaisella sanastolla. Mutta se kelpaa! Mikä ilo. Juuri tänä sunnuntaina, jolloin tätä tekstiä kirjoitan, jumalanpalveluksessamme vieraillut lähetysjärjestön edustaja rohkaisi saarnassaan meitä muistuttamalla, että Jumala ei etsi tehtäviinsä täydellisiä, vaan hän käyttää tavallisia ihmisiä. Lisäksi silloin, kun koen erityistä pienuutta tai epäonnistumista tehtävässäni, muistelen omaa takavuosien turistikokemustani: kuinka suuren ilon tuottikaan minulle tarjottu vähäinenkin tulkkaus vieraskielisessä seurakunnassa. Ei siinä tullut mieleenkään arvostella kieliopin oikeellisuutta tai lausumisen soljuvuutta. Ei, olin kuin janoinen, jolle tarjoiltiin pisaroita virkistävästä vedestä.

Näissä mietteissä haluan rohkaista sinua, joka koet vajavuutta omalla paikallasi. Rakastava Jumalamme iloitsee, kun annat omat viisi leipääsi ja kaksi kalaasi hänelle. Sen, mikä on omissa silmissäsi pientä, hän voi siunata ja moninkertaistaa. Ole uskollinen vähässä. Saat kasvaa ja oppia, mennä eteenpäin, soittaa omaa osaasi Luojan suuressa sinfoniassa yhdessä toisten kanssa. Ja muista:

Metsässä olisi hyvin hiljaista,
jos vain ne linnut laulaisivat,
jotka parhaiten osaavat.

(Henry van Dyke)

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470