Ensitreffit alttarilla

Käyttäjän Jari Nuutinen kuva
Pe, 28.10.2022 -- Jari Nuutinen

Ensitreffit alttarilla on tositelevisiosarja, jossa toisilleen ennestään tuntemattomat ihmiset kohtaavat toisensa ensikerran alttarilla. Ohjelmassa parisuhteen asiantuntijat pyrkivät löytämään tosilleen parhaiten sopivat parit. Formaatti synnyttää monenlaisia mielipiteitä, eikä siitä tässä yhteydessä sen enempää.

Viime viikkoina on eri medioissa näkynyt kristittyjen yhteinen Se löytyi -missio. Sadat seurakunnat ja järjestöt eri kirkkokunnista ovat mukana missiossa. Kampanjan aikana on erilaisten tapahtumien ohella jaettu Se löytyi -missiokirjaa noin 2,3 miljoonaan kotitalouteen. Kirjassa on tositarinoita siitä, kuinka erilaiset ihmiset ovat kohdanneet Jumalan omassa elämässään. Tämäkin formaatti on herättänyt monenlaisia mielipiteitä.

Huonojen uutisten täyttämässä maailmassa iloitsen hyvistä uutisista, siitä että ihmiset ovat löytäneet avun ja turvan Jumalassa. Siitä myös Se löytyi -missiossa on kyse. Kirjan 16 henkilökohtaisen tarinan ydin ei ole löytämisen muotoseikoissa vaan siinä, että he ovat löytäneet yhteyden Jumalaan.

Nykysuomen sanakirjan mukaan verbien löytyä ja löytää sisältyy seuraavia merkityksiä: ”löytyä sattumalta, pitkän etsinnän jälkeen”, ”saada ilmi, selville tai tavoittaa, tavata tai saada käsiinsä jotakin sellaista, joka on ollut kadoksissa, piilossa, tietymättömissä tai tuntematon tai jota on etsitty, haettu”.

Jeesus itse kehottaa: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.” (Matt. 7:7,8). Raamatussa on lukuisia kertomuksia löytämisen ilosta. Tahtoisitko sinäkin löytää?

Toisin kuin Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa, ihmisen ja Jumalan kohtaamisessa ei ole kyse kahden toisilleen ennestään tuntemattoman kohtaaminen, sillä Jumala tuntee sinut. Hän on odottanut ja odottaa sinua. Mitä jos tänään sanoisit Hänelle ”tahdon”. Voit tehdä sen vaikka seuraavin sanoin:

”Rakas Herra Jeesus, tiedän, että olen syntinen ja tarvitsen anteeksiantoa Sinulta. Uskon, että kuolit puolestani syntieni tähden. Kutsun Sinut nyt sydämeeni ja elämääni. Turvaudun Sinuun Vapahtajana ja tahdon seurata Sinua. Jeesuksen nimessä, Aamen”.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
MobilePay 63470