Uskollisuus on tärkeämpää kuin menestys

Käyttäjän HokkanenJ kuva
To, 30.4.2020 -- HokkanenJ

Jer.17:7-8 – ”Siunattu on se mies joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; Helteen tuloa se ei pelästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä”

Sain jo edesmenneeltä isoisältäni lahjakasi ensimmäisen raamattuni kun olin 10 vuotias. Pidin sitä yhtenä arvokkaimmista lahjoistani. Sen sisäkanteen hän oli kirjoittanut tuon raamatun kohdan johon vieläkin palaan toistuvasti. Isoisäni kasvatti myös omena puita. Hänellä kasvoi pihassaan muistaakseni ainakin seitsemän eri lajiketta. Mielenkiintoista omenapuissa on se, ne tuottavat hedelmää ja kukkii vain tiettynä ajanjaksona aikana vuodessa. Mutta silti kukaan ei ajattele talvella, että miksei omenapuu nyt tuota hedelmää ja kaada sitä ajatellen, että siinä on jotakin vialla. Vaan joka vuosi uskollisesti omenapuun kasvattaja odottaa, että kevät/kesä tulee ja sato kausi taas alkaa.

Yksi lempi raamatun henkilöistäni on Jeremia. Ei siksi, että kirjassa tapahtuisi mitään suuria sankaritekoja, vaan pikemminkin päinvastoin. Kirjan lukeminen on välillä pitkäveteistä, masentavaa ja surullista niin kuin Jeremian elämäkin monesti oli. Miksi sitten se on yksi lempi kirjoistani? Koska jos kirjaa lukee ”omenapuu silmälasien” kanssa huomaa lukija Jeremian uskollisuuden ja periksi antamattomuuden ja miten hän toteutti uskollisesti hänelle annetun kutsun olla istutettuna siinä paikassa missä hän oli. Mahtavat ”setripuu” uskovat kuten esimerkiksi Paavali, näyttää meistä monesti kovin vaikuttavilta ja puoleensa vetäviltä ja niin kuuluukin olla. Mutta ihan yhtä vaikuttavaa on paljon pienempi puu, joka kasvaa kuivassa maassa arolla, ja pysyy kuitenkin pystyssä ja vihreänä. Ja joskus vain pystyssä, kuten itsekkin monta kertaa.

Nyt tänä aikana kun elämässä on paljon epävarmuutta ja monen toimeentulo saattaa olla uhattuna, muistetaan, että uskollisuus on tärkeämpää kuin menestys ja se on ainut asia, minkä Jumala tulee palkitsemaan.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
Viitenumero 90010
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28
Viitenumero 90023

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
Viitenumero 90094
MobilePay 63470