Läsnäolossa

Käyttäjän Arto Kemlin kuva
Pe, 28.8.2020 -- Arto Kemlin

Tämä on ollut erikoinen vuosi. Kukaan ei olisi osannut vuoden alussa ennustaa mitä alkuvuosi 2020 toisi tullessaan. Olimme kaikki kuin Ruususen unessa ajatellessamme, että kaikki menee eteenpäin samalla tavalla kuin tähänkin asti. Kevään koronarajoitukset pysäytti meidät kaikki. Tässä kaikessa oli mahdollisuus rauhoittua, vaikka osalle se toikin todella erilaisen kevätkauden, jossa rauhoittumiselle ei paljon tainnut olla aikaa. Mutta mahdollisuus siihen oli, että elämän kiire rauhoittui, kun harrastukset ja muut aktiviteetit loppuivat ja työtkin siirrettiin etänä kotiin.

Itse pidin yli kymmeneen vuoteen kesälomani jo kesäkuussa. Oli erilaista mennä kesämökille, kun linnut lauloivat ja pesivät vessapolun varteen. Saimme seurata rastaan pesäpuuhia vanhan kannon sisälle. Näimme viisi munaa ja munien kuoriutumisen. Teimme jopa pesän ympärille koiraesteen, ettei Kerttu koira käy nappaamassa poikasia. Muutaman viikon aikana poikaset kasvoivat ulos pesästä. Yhtenä aamuna pesä oli tyhjä. Näimme usean eri lintupoikueen uintiharjoituksia järvellä ja haukan upeat kaarrokset ennen laskeutumistaan omaan pesäänsä ison puun latvaan. Iltaisin seurasimme, miten aurinko laski tyynen järven ylle ja hävisi vähitellen metsän taakse jättäen joka ilta vähän erilaisen väriloiston taivaalle. Nuotion hehku loi iltoihin oman tunnelmansa, vaikka pimeää ei varsinaisesti tullutkaan.

Luonnon rytmiä seuraillessa ja pienet mökkipuuhastelut saivat vähitellen mielen tasaantumaan ja rauhoittumaan. Puiden pilkkominen, saunan lämmitys, pitkät aamukahvit ulkona ja lukeminen. Tämän kesän projektina aurinkosähkön ihmettely, opetteleminen ja lisäpaneleiden kytkeminen sekä muut pienet tämän kesän mökkiprojektit saivat omalta osaltaan rytmin hiljenemään kevään erikoisen digiloikan ja muun ihmetyksen jälkeen.

Mikä näitä kaikki yhdistää? Läsnäolo hetkessä. Keskittyminen tekemään juuri sitä mitä tekee juuri siinä hetkessä kun sitä kulloinkin tekee. Vain pysähtymällä kesken vessareissun voi nähdä linnunpesän. Kun keskittyy siihen mitä tekee, on mahdollisuus ihmetykseen. Kaikki aistit toimivat hetkessä. Niitä ei voi kokea etukäteen tai jälkikäteen. Ne koetaan nyt. Samoin kaikki taide mm. musiikki koetaan läsnäolossa.

On sanottu, että Jumala on ikuinen nykyhetki. Ikuinen läsnäolo. Hän kohtaa ihmisen reaaliajassa. Nyt hetkessä. Oppisinpa enemmän olemaan läsnä arjen keskellä. Siinä on myös Jumala. Siinä on Pyhän Hengen vaikutus ja kokeminen. Läsnäolo tähän hetkeen, myös ihmissuhteissa on avain yhteyteen ja rakkauteen. Sitä opetellessa jatketaan matkaa Taivaan Isän kanssa joka odottaa meitä aina joka hetkessä syli avoinna. Jatketaan siitä missä me nyt ollaan, sinne mihin hän johdattaa käsi Hänen kädessään. Ikuinen Jumalan läsnäolo kanssasi. Nyt hetkessä.

Arto Kemlin

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
Viitenumero 90010
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28
Viitenumero 90023

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
Viitenumero 90094
MobilePay 63470