Blogit

Käyttäjän Anke Savolainen kuva

Happamasta makeaa

To, 9.7.2020 -- Anke Savolainen

 

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Vanhassa sadussa kettu haluaisi kovasti saada puusta pihlajanmarjoja, muttei yrittämisestä huolimatta yletä niihin. Niinpä kettu kääntää niille selkänsä, ja toteaa marjojen olevankin happamia.

Käyttäjän Säde Salo kuva

Lämpöhoidossa

Pe, 26.6.2020 -- Säde Salo

Luonto on tulvillaan elämää. Lämpö yltää sieluun saakka, eikä yökään saa varjoja aikaan vehreille nurmille. Kesä lämmittää suomalaista kaamoksen kangistamaa sisikuntaa ja tuo tuulahduksen etelämaalaista rentoutta ja mutkattomuutta lomapäiviin.

Takanamme on harvinaisen vaikea ja erikoinen kevät. Epätoivottuja yllätyksiä, muuttuvia ennusteita, uhkakuvia, tappioita, suru-uutisia...paljon muuttui ja jäi muutostilaan. Tulevista vaiheista emme vielä tiedä.

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Osattomasta osalliseksi

To, 25.6.2020 -- Pekka Havupalo

Viime kuukaudet ovat lisänneet monien ihmisten yksinäisyyden ja osattomuuden kokemusta. Näin on käynyt erityisesti niissä ryhmissä, joita rajoitukset ovat koskeneet eniten ja niiden henkilöiden kohdalla, jotka ovat kokeneet korona-ajan kielteisiä vaikutuksia voimakkaimmin.

Käyttäjän Vesa Partanen kuva

Käyttämättömät mahdollisuudet

Ma, 22.6.2020 -- Vesa Partanen

Vuosia sitten eräs kristitty mies totesi keskustelumme yhteydessä seuraavalla tavalla itsestään: ”Mikä minussa menee hukkaan?”. Olen aika ajoin palannut tuohon ajatukseen. Samalla se on mielessäni liittynyt minulle merkitykselliseen Raamatun kohtaan (Ps. 90: 12). Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että me saisimme viisaan sydämen. Päivittäisillä valinnoillamme on merkitystä, siksi jokaisena aamuna olisi hyvä rukoilla Jumalan johdatusta arkeen sekä vastaantuleviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

Käyttäjän Miika Havupalo kuva

Tervehdys Texasista

Ti, 19.5.2020 -- Miika Havupalo

Viime aikoina olemme saaneet kasteen Covid-19 tietoisuuteen. Tämä aikaisemmin ajatuksistamme poissaollut virus tuli yhtäkkiä massiivisella voimalla arkeamme hallitsevaksi tekijäksi. Muutamassa viikossa satojen miljoonien ihmisten elämä muuttui, ehkäpä jopa pysyvästi. Covid-19 on tietysti negatiivinen asia, jonka kokeminen aiheutti lukuisia traagisia elämyksiä globaalilla tasolla.

Käyttäjän HokkanenJ kuva

Uskollisuus on tärkeämpää kuin menestys

To, 30.4.2020 -- Jesse Hokkanen

Jer.17:7-8 – ”Siunattu on se mies joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; Helteen tuloa se ei pelästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä”

Käyttäjän Mikko Savolainen kuva

Pyhää jälkeä

Ti, 14.4.2020 -- Mikko Savolainen

Oletko nähnyt sellaisia taloja, jotka ovat jo parhaat päivänsä nähneet? Maalipinta hilseilee, katto vuotaa, tuuli puhaltaa sisään ikkunanraoista ja perustukset ovat hajonneet niin, että  talo on alkanut vajota. Putket saattavat olla tukossa, ja vesi ei juokse ainakaan siellä, missä pitäisi. Itselläni ei ole kovin hyvät remonttitaidot eikä työnjälki ole ihan priimaa, vaan mieluiten turvautuisin tarvittaessa ammattilaisen apuun.

Käyttäjän Harri Skaren kuva

Ainutlaatuinen kokemus

Su, 5.4.2020 -- Harri Skaren

"Miksi tämä yö on niin erilainen verrattuna kaikkiin muihin öihin", kysyy perheen nuorin lapsi juutalaisella pääsiäisaterialla, ja siitä alkaa Exoduksen vaiheiden yhteinen kertominen...

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Seurakunta toimii myös poikkeusolosuhteissa

To, 19.3.2020 -- Pekka Havupalo

Suomen hallituksen antamia ohjeistuksia noudattaen olemme sulkeneet toimitilamme kaikilta yleisötilaisuuksilta. Siirrämme toimintaamme mahdollisimman paljon verkkoympäristöön ja puhelinkontakteihin. Tähän mennessä on sovittu seuraavasta:

 

Käyttäjän Mikko M. Viljanen kuva

Kaikella on merkityksensä

La, 7.3.2020 -- Mikko M. Viljanen

Suomen perustuslaissa sanotaan "Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."

Viime aikoina julkisessa keskustelussa, jopa oikeusasteissa on painittu sen kanssa mitä mikäkin tarkoittaa, mihin rajat vedetään. Helposti kaikkialla nousee näkyviin mainintoja, että kyse on vain mielipiteistä ja lain tulkinnoista.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

Toimisto avoinna
ma, ti ja to 10-13, ke 11-13. Perjantaisin suljettu.
Toimistomme palvelee puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakasvastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Tilinumerot
Seurakuntatili
FI72 5711 5810 0004 46
Viitenumero 90010
MobilePay 23930

Lähetystili
FI08 5711 5810 0006 28
Viitenumero 90023

Rakennus- ja kunnossapitotili
FI15 5711 5850 0141 66
Viitenumero 90094
MobilePay 63470