Blogit

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Seurakunta toimii myös poikkeusolosuhteissa

To, 19.3.2020 -- Pekka Havupalo

Suomen hallituksen antamia ohjeistuksia noudattaen olemme sulkeneet toimitilamme kaikilta yleisötilaisuuksilta. Siirrämme toimintaamme mahdollisimman paljon verkkoympäristöön ja puhelinkontakteihin. Tähän mennessä on sovittu seuraavasta:

 

Käyttäjän Mikko M. Viljanen kuva

Kaikella on merkityksensä

La, 7.3.2020 -- Mikko M. Viljanen

Suomen perustuslaissa sanotaan "Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."

Viime aikoina julkisessa keskustelussa, jopa oikeusasteissa on painittu sen kanssa mitä mikäkin tarkoittaa, mihin rajat vedetään. Helposti kaikkialla nousee näkyviin mainintoja, että kyse on vain mielipiteistä ja lain tulkinnoista.

Käyttäjän Deborah Akinola kuva

Peace Be Still…

To, 20.2.2020 -- Deborah Akinola

I heard a piercing scream full of terror, it came again and again; frantically searching for the source of the scream which had woken me out of sleep. All of the sudden I realise that the scream was coming from nearby, even closer than I thought, it was coming from deep within me. A few moments after, I found the bedsheets tightly wound around my throat, the pillows and my bible on the floor plus I was gasping for breath. Then the tears came hot and fast as I realised how close I was to committing suicide…

Käyttäjän Markku Tuoriniemi kuva

Sinä olet ihme

To, 6.2.2020 -- Markku Tuoriniemi

Rm 19. ”sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. 20. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,”

Käyttäjän Akseli Mäkelä kuva

Katse tärkeimpään

To, 23.1.2020 -- Akseli Mäkelä

Kirjahyllystäni löytyvät historiakirjat kertovat mielenkiinnostani menneitä kohtaan. On antoisaa tutkia menneitä sukupolvia ja etsiä ymmärrystä tähän päivään. Moni historian henkilö näyttäytyy jälkikäteen rohkeana ja ainutlaatuisena ihmisenä, sillä liian harvoin historian kirjoihin päätyvät elämän epävarmuudet ja epämukavuudet. Samanoin kyllä haluamme omasta elämästämmekin muistaa ennemmin hyviä hetkiä, onnellisia tapahtumia ja kaikkea sitä toiveikkuutta, jota siitä löydämme.

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva

Armopassi

To, 9.1.2020 -- Virpi Tammelin

Matkalle lähtijän on hyvissä ajoin tarkistettava passinsa voimassaolo, joka on nykyään viisi vuotta. Jos on hankittava uusi passi, tarvitaan tuore valokuva ja passista on maksettava siitä säädetty hinta. Passia voi joutua odottamaan, ennen kuin sen saa noutaa sovitusta paikasta.

Käyttäjän Mikko M. Viljanen kuva

Lahja maailmalle

La, 28.12.2019 -- Mikko M. Viljanen

Monet arvot yhteiskunnassa ovat kadonneet tai vähintään kyseenalaistettu. Kaikesta on tullut mielipide eikä mitään saa arvostella tai esittää todeksi. Sosiaalisen median ja valtamedioiden foorumeilla keskustelut käyvät vähintäinkin kuumina. Mitä kristittynä voimme tuoda keskusteluihin?

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Lahjoja etsimässä

To, 12.12.2019 -- Pekka Havupalo

Kun poikamme olivat kouluikäisiä, he joutuivat useana jouluaattona ratkaisemaan vihjeiden ketjua, joka johtaisi lopulta joululahjojen äärelle. Kaikki tosin tiesivät, missä lahjat ovat, mutta pääsy niiden luo oli vaikeaa. Lahjat oli pakattu matkalaukkuun, matkalaukku oli aina lukossa ja joskus jopa piilotettu. Lukon avaimen olin kätkenyt milloin minnekin (tiedoksi nuoremmille: kaukana menneisyydessä oli aika ennen laukkujen numerolukkoja).

Käyttäjän Marjut Rantala kuva

Jumalalle rakas!

To, 28.11.2019 -- Marjut Rantala

Joh. 3:15   ” Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Tähän kiteytyy Jumalan voimakas rakkaus ja sitoutuminen meitä kohtaan! Mutta kuinka monesti vain soljumme päivästä toiseen, ilman enempiä miettimisiä ja pidämme tätä itsestään selvänä, ajattelematta. Mutta jos nyt pysähdymme tämän äärelle ja katsomme mitä Jumalan sana, Raamattu kertoo Jumalan rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan, on meillä kaikki syy rakastaa Häntä takaisin ja olla kiitollisia.

Käyttäjän Toivo Pohjolainen kuva

Mihin olemme menossa?

To, 14.11.2019 -- Toivo Pohjolainen

Viimeviikkojen keskeinen keskustelun aihe erilaisilla keskustelupalstoilla, sosiaalisessa mediassa ja työpaikkojen kahvihuoneissa on ollut vihapuhe, uskonnonvapaus ja sananvapaus Suomessa. Monet tahot pyrkivät riisumaan kaiken kristinuskoon liittyvän yhteiskunnasta. Kouluista uskonnonopetus on jo nipistetty minimiin. Joulun vietosta pitäisi poistaa Jeesus-lapsi ja tuoda tilalle vain tontut ja joulupukki. Ruokarukous päiväkodeissa ei ole enää sallittu. Virret pitäisi poistaa koulujen juhlahetkistä. Partiolupauksesta halutaan poistaa sana Jumala. Luetteloa voisi jatkaa.

Turun Helluntaiseurakunta
Puistokatu 6b
20100 TURKU

 
Toimisto avoinna ma, ti ja to 10-13, ke 11-13.
Perjantaisin suljettu.