Blogit

Käyttäjän Vesa Partanen kuva

Todellinen lohduttaja surussa

To, 14.6.2018 -- Vesa Partanen

Suru kohtaa jokaisen jossain vaiheessa elämää. Monenlaisia menetyksiä osuu kaikkien kohdalle. Läheisen kuolema on syvin suru, joka voi esimerkiksi kohdata yllättäen onnettomuuden seurauksena tai kroonisen sairauden tunnustettuna päätepisteenä. Suruprosessissa on erilaisia vaiheita ja surutyönäkin tunnetussa ilmiössä on tunne-elämän koko skaala läpikäytävänä. Suru on aaltoliikettä. Välillä tuntuu, että aallot tempaavat täysin mukaansa ja tukahduttava tunne pusertaa rintaa. Välillä seesteisinä hetkinä muistelee kiitollisena yhteistä matkaa läheisensä kanssa ja sen erilaisia kokemuksia.

Yksi näkökulma ja työkalu evankeliointiin: Apologetiikka

Pe, 8.6.2018 -- Ville Suomela

Tämän kertaisessa blogitekstissä kirjoitan muutaman säkeistön apologetiikasta eli uskon järkiperäisestä puolustamisesta. Kerron mitä se on ja miten sitä voi käyttää. Voi olla ettei kaikkia tämän kertainen aihe kiinnosta ja joiltakin se voi mennä yli hilseen. Itselleni tästä aihe-alueesta on ollut todella paljon hyötyä, niin minulle henkilökohtaisesti, kuin keskusteluissa erilaisen vakaumuksen omaavien henkilöiden kanssa.

Käyttäjän Miika Havupalo kuva

Taivaallinen älypuhelin

To, 17.5.2018 -- Miika Havupalo

Olen oikein mieltynyt älypuhelimeeni. Huomaan tuntevani puhelimeni kädessäni liiankin usein. Joskus miltei tahtomattani, totutun tavan mukaan, ojennan käteni kohti luuria katsoakseni Facebookkia tai jotain muuta. Ymmärrän, että jos en pidä puhelimen akkua ladattuna, en voi nauttia puhelimestani. Mustaa ruutua on tylsä tuijottaa pidemmän aikaa.

Käyttäjän HokkanenJ kuva

Kiireinen Elämä

To, 3.5.2018 -- Jesse Hokkanen

Joskus kuulee sanottavan; ”oravanpyörässä on pakko juosta koska pyörä pyörii – juostava on vaikka henki menisi”. Välillä on kuitenkin muistutettava itseämme, siitä että pyörässä ei kuitenkaan ole moottoria, eli pyörä hidastuisi jos hidastaisimme tahtia ja se pysähtyisi kokonaan jos me pysähtyisimme – ja pysähtyminen on välillä ihan tarpeellista. Pieni stressi on toki hyvä asia ja saa meidät suoriutumaan asioista paremmin, mutta pitkään jatkuessaan se kasvaa ja paisuu niin suurin mittakaavoihin, että burn-out on todellinen uhka.

Käyttäjän Harri Skaren kuva

Jättiläisiä

Ma, 9.4.2018 -- Harri Skaren

Olen tänä keväänä pelannut aika paljon koripalloa. Koripallo on näin yleisesti ottaen isojen miesten laji. Itse olen valitettavasti varreltani melko vähäinen joten joudun korvaamaan puuttuvat sentit muilla avuilla. Pienenä miehenä kentällä oma perspektiivi on hiukan erilainen kuin hongankolistajilla. Etenkin korin alla tiukemmissa paikoissa on vaikea nähdä nousevilta käsiltä yhtään mitään ja korintekeminen tuntuu usein haastavalta. Paljon on kuitenkin mahdollista tehdä kunhan on rohkea ja valmis menemään isompiakin vastaan.

Käyttäjän Säde Salo kuva

Henkilökohtaista

To, 22.3.2018 -- Säde Salo

Onko Jumala kuollut? kysyi radiotoimittaja Aubrey Morris vierailevalta baptistipastorilta Atlantassa vuonna 1965.
   Sama kysymys oli komeillut Time-lehden kannessa vain viikkoa aiemmin.
Ei tietenkään ole, tuli nopea vastaus.
   Toimittaja ei tyytynyt vielä tähän vaan jatkoi:
Mistä tiedät, ettei hän ole kuollut?
   Pastori katsoi toimittajaa ja lausahti painokkaasti:
Koska puhuin hänen kanssaan tänä aamuna.

Käyttäjän Sujeong Meyer kuva

True worship

To, 22.2.2018 -- Sujeong Meyer

(suomennos englanninkielisen kirjoituksen jälkeen)

Therefore, I urgen you, brothers and sisters, in view of God’s mercy, to offer your bodies as a living sacrifice, holy and pleasing to God – this is your true and proper worship. Do not conform to the pattern of this world, but be transformed by the renewing of your mind. Then you will be able to test and approve what God’s will is – his good, pleasing and perfect will. (Romans 12:1–2)

Käyttäjän Akseli Mäkelä kuva

Turva Jumalassa

To, 25.1.2018 -- Akseli Mäkelä

”Jumala on turvamme ja linnamme, auttajamme hädän hetkellä” Ps.46: 2

Turvallisuuden tunnettamme koettelevat erilaiset elämämme ja ympäröivän maailman tapahtumat. Psalmin 46 kirjoittaja kuvaa, miten Jumala voi olla ihmisen turva erilaisissa tilanteissa. Näistä erilaisista tilanteista hän mainitsee niin sisäisen hätämme kuin ulkoiset muutokset, joita kohtaamme väistämättä elämän aikana.

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva

Suuri voitto

To, 11.1.2018 -- Virpi Tammelin

Suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa. Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, tyytykäämme niihin (1.Tim.6:6-8).

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Minne Jeesus meni?

To, 14.12.2017 -- Pekka Havupalo

Minne Jeesus meni?

Beetlehemin joulu yli 2000 vuotta sitten oli hämmästyttävän samankaltainen meidän nykyjoulumme kanssa. Silloinkin  joulunaluspäivinä keskusteltiin muunmuassa verotuksesta. Tosin keskustelua ei käyty siitä, tuliko mätkyjä vai palautusta, vaan kaikki joutuivat maksumiehiksi. Niinikään monet matkustivat jouluksi synnyinseuduilleen. Joosef oli yksi heistä. Miika oli ennustanut yli 700 vuotta aikaisemmin, että Vapahtaja tulisi syntymään Beetlehemissä. Profetian oli täytyttävä.