Blogit

Käyttäjän Vesa Partanen kuva

Kun ruohonleikkuri opettaa Pyhästä Hengestä

Ma, 10.6.2019 -- Vesa Partanen

Käden taidoissa annan varmaan etumatkaa muille, siksi on välillä turhauttavaa huomata, että yksinkertaiset asiat eivät aina luonnistu toivotulla tavalla. Tapaus ruohonleikkuri on tuorein kokemusmaailmaani rikastuttanut kohtaaminen. 

Käyttäjän Miika Havupalo kuva

Se suurin ajatus

To, 16.5.2019 -- Miika Havupalo

Istun juuri sohvallani pohtimassa mitä kirjottaisin tähän blogiin. Ajattelin, että tulisikohan sitä mieleen joku mahtava, maailmaa mullistava ajatus. Raamatunpaikkoja vilisee mielessä. Pulssi kiihtyy kun alan stressata siitä, että minkä näistä päässäni vilisevistä ajatuksista nyt sitten poimisin tätä tekstiä varten. Hörpin kahvia ikäänkuin kofeiinin vaikutus auttaisi minua tekemään päätöksen. Yhtäkkiä tajusin, että mitä jos kertoisin siitä suurimmasta asiasta minkä koen juuri tälläkin hetkellä. Simppeli ajatus, mutta niin kaiken muuttava. Pyhä Henki elää minussa istuessani tässä sohvalla.

Käyttäjän HokkanenJ kuva

Hyvän elämän salaisuus

To, 2.5.2019 -- Jesse Hokkanen

Meille on opetettu, että elämä on lyhyt – Älä siis tuhlaa aikaasi. Kiire valtaa elämän ja eteenpäin liikutaan kovalla vauhdilla, eikä vauhtia uskalleta hidastaa ja katsota minne tie on johtamassa. Välillä kiireisen arjen keskellä näemme vain suoran ja otamme sprintin viimeisillä voimin, vain huomataksemme, että mutkan takana onkin vielä toinen suora, ja silloin muistetaan, että ei kyseessä ollutkaan sprintti vaan, maratooni. Miten kiireisen arjen keskellä voidaan siis löytää hyvän elämän salaisuus kun kaikki voimat tuntuvat loppuvan liian aikaisin?

Käyttäjän Mikko Savolainen kuva

Armolle rakentaja

Pe, 19.4.2019 -- Mikko Savolainen

Isä ja Poika suunnittelivat ja loivat maailman ja kaikki, jotka siinä eläisivät sekä miten jokaisen elämällä olisi tarkoitus. Jokainen luotu saisi vaikuttaa täydelliseen lopputulokseen ja elämällämme tulisi olemaan ikuisuusmerkitys. Vielä ei ole käynyt täysin ilmi, millainen koko tarina Taivasten valtakunnasta ja siellä olevista tulee olemaan, mutta odotan sitä innolla.

Käyttäjän Harri Skaren kuva

Elävä ikoni

To, 4.4.2019 -- Harri Skaren

Pääsiäinen on käsillä. Vanhat kirkkokunnat nousevat paaston kautta kohti kirkkovuoden suurinta juhlaa. Kenties mekin elämme tänä keväänä seurakunnassamme pääsiäistä hiukan tavallista voimakkaammin, valmistautuessamme Peset Pois -pääsiäismusikaaliin.

Käyttäjän Heini-Maria Brenyah kuva

The power of unity (suomennos engl. tekstin jälkeen)

Pe, 22.3.2019 -- Heini-Maria Brenyah

One night some time ago I was reading the Bible to my little boy. As we went through the simplified, colorfully illustrated short stories, the story of the Babel’s tower caught my attention. What a turning point in the human history! God mixed up our languages.

Käyttäjän Mikko M. Viljanen kuva

Pienestä suurta - jos ei muutakaan ole

Su, 10.3.2019 -- Mikko M. Viljanen

Elämmekö me kehittämisen ja suurten mullistavien muutosten maailmassa, vai pienten tekojen, jotka muuttavat maailmaa tässä ja nyt?

Ei voi olla kiinnittämättä huomiota tapaan, jolla asioita hoidetaan yhteiskuntamme suurissa hankkeissa, joihin sijoitetaan huomattavia summia yhteistä rahaa. Sote, Turun parkkiluola, uusi ydinvoimala tai vaikka opetus ja koulutus.

Käyttäjän Säde Salo kuva

Seurakunnassa koettua

To, 21.2.2019 -- Säde Salo

On tammikuinen kaunis sunnuntai. Kirkkosalissa soivat nuorten muusikoiden taidolla ja tunteella johtamat ylistyslaulut. Penkissä istuja nauttii ilmapiiristä. Katse hakeutuu välillä sivuseinän suuriin, kauniisiin lasimosaiikki-ikkunoihin ja niiden läpi kohti taivasta.

Tänään on puhujavuorossa nuori kahden lapsen äiti. Hänen saarnavirttään ei soiteta uruilla vaan äänentoistojärjestelmän kautta gospel-duon tuoreelta levyltä. Puhe koskettelee kaikille tuttuja, kipeitäkin aiheita. Se sisältää monipuolisesti arkielämän esimerkkejä ja Raamatun neuvoja.

Käyttäjän Markku Tuoriniemi kuva

Usko ja tiede

Ke, 13.2.2019 -- Markku Tuoriniemi

Ihminen on oppivainen ja ymmärrämme maailmasta paljon sellaisia asioita, joita menneitten aikojen ihmisillä ei ollut mahdollista tietää. Voimme kiittää näistä avautuneista näköaloista tiedemiehiä. Sekä suuret makromaailman näkymät kuin myös mikromaailma ovat avanneet meille ennennäkemättömän laajat näköalat tästä kokonaisuudesta. Meille tunnustaville kristityille se kertoo siitä, kuinka suuri meidän Jumalamme on.

Käyttäjän Akseli Mäkelä kuva

YHTEYTTÄ RAKENTAMASSA

To, 24.1.2019 -- Akseli Mäkelä

Yksinäisyys koskettaa jatkuvasti suurempaa osaa ihmisistä. Elämään liittyvät kiireet ja erilaiset rajoitteet eristävät meitä toisista ihmisistä ja joskus myös Jumalasta. Yksinäisyyden seurauksena mahdollisuus olla osallinen itselle merkityksellisistä asioita vähenee entisestään ja elämässä on näin ollen vähemmän asioita, joihin voisi tarttua. Seurakunta koostuu ihmisistä ja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa yhteyttä toisiin ihmisiin sekä tarjoaa myös ryhmän, johon voi kiinnittyä. Siitä huolimatta saatamme myös seurakunnassa kokea itsemme yksinäisiksi ja ulkopuolisiksi.