Blogit

Eksyksissä?

To, 10.8.2017 -- Sakke Kankaanpää

Jos olet vieraassa paikassa, niin saatat joutua kysymään ohjeita miten löydät määränpäähäsi. Joskus suuntaohjeita joutuu kysymään silloinkin, vaikka olisi ihan tutuilla seuduilla. Kuka tahansa meistä voi eksyä. Aina ei navigaattori toimikaan, suuntavaisto voi olla lomilla tai akku voi olla loppu.

Elämässä voi myös käydä niin, että kadottaa oikean suunnan. Tai välttämättä sitä ei ole koskaan vielä löytänytkään. Silloin on äärimmäisen tärkeää, että ympäriltä löytyy ihmisiä, jotka osaavat neuvoa oikean suunnan. Varsinkin jos itse ei tiedä mistä etsiä.

Kohtalo

Ma, 31.7.2017 -- Terhi Tikkanen

Kohtalo on sana, joka on viime päivinä aiheuttanut minussa monenlaisia ajatuksia. Se on laittanut tunteeni liikkeelle, vienyt niitä vuoristoradan tavoin ilon pisaroista aina surun ja tuskan syviin, mustiin tunneleihin.

Saadakseni jotain kehystä sanalle, joka on alkanut mullistaa omaa elämääni, etsin suomenkielen sanakirjasta vastinetta sille. Siellä todettiin, että kohtalo on se mikä väistämättä tapahtuu jollekin. Tai se määriteltiin salaperäiseksi voimaksi, jonka ajatellaan määräävän kaiken tapahtumisen, sallimukseksi.

Kutsutut palvelemaan

To, 13.7.2017 -- Anke Savolainen

Aina välillä havahdun siihen, että käytän Raamatusta ja seurakunnasta oppimiani sanoja miettimättä sen enempää niiden oikeaa sisältöä. Viime aikoina sana palveleminen on noussut erityisesti pintaan, ja olen joutunut tarkastamaan asenteitani sitä kohtaan. Mitä palveleminen sitten oikein on?

Rukous on kuin tykki - vai onko?

To, 29.6.2017 -- Pekka Havupalo

Kesäkuun alkupuolella minulla oli mahdollisuus osallistua seurakuntamme seniorien järjestämälle virkistysmatkalle Örön saarelle. Tämä kaunis linnakesaari oli sata vuotta suljettuna sotilasalueena. Se avattiin veneilijöille ja matkailijoille kesäkuussa 2015. Matkaseurueessamme oli mukana henkilö, joka oli suorittanut varusmiespalvelunsa Örön saarella 65 vuotta sitten.

Rukousyhteys ja yhteyden rukous

La, 17.6.2017 -- Vesa Partanen

Tänä aamuna pysähdyin seuraavan yhdestä kirjasta muistiinmerkitsemäni ajatuksen äärelle. Anna arvoa sille, mitä sinulla on, mutta etsi enemmän. Yksittäiset virkkeet voivat tuottaa lukuisan määrän toisistaan poikkeavia ajatuksia, mutta haluan pohtia kehotusta rukouksen näkökulmasta. Rukous on pohjimmaltaan yhteyttä Jumalan kanssa. On suuri etuoikeus olla yhteydessä kaikkivaltiaaseen Jumalaan, joka on pyhyydessään hyvä. Hän on täydellinen rakkaus ja armahtavainen Isä.

Hengellisen ilmaston vaihdos

Ma, 15.5.2017 -- Miika Havupalo

Katselin ihmeissäni uutisista ja Facebookista miten Turussa tuprutti lunta toukokuussa. Täällä Amerikan Texasissa ulkoilutin koiraa hien puskiessa pintaan, suomalaisesta näkökulmasta kovassa helteessä. Elämme samalla planeetalla, mutta eri ilmastossa. Kumpikin ilmasto on tunnettu tietyistä ominaispiirteistään, jotka voivat kuitenkin silloin tällöin ailahdella kummasti.

Olenko pumppaaja?

Su, 7.5.2017 -- Mikko Savolainen


Raamatussa on monenlaisia tarinoita kaivoista ja lähteistä.  Jeesus opetti naista, joka tuli kaivolle hakemaan vettä. Jeesus avasi hänen silmänsä näkemään, mistä elämänlähde löytyy. Betesdan lammikolla sairaat odottivat veden kuohuntaa ja ihmettä omaan elämäntilanteeseen. Kukapa ei olisi odottanut muutosta tai nopeaa apua sairauteen, kipuun tai muuten vaan vaikeaan tilanteeseen? 

Ystävyyden siunaus

Pe, 28.4.2017 -- Harri Skaren

Olemme vaimoni Stinan kanssa olleet mukana Turun Helluntaiseurakunnan sykkeessä jo noin viiden vuoden ajan. Ympärillä on edelleen jonkin verran samoja ihmisiä kuin viisi vuotta sitten, mutta elävässä seurakunnassa pysyvää lienee vain muutos. Ihmiset liikkuvat ja rakkaatkin työmuodot elävät aikansa. 

Paperinpala, vesilasi ja käärme

Su, 9.4.2017 -- Mikko M. Viljanen

Ota pala paperia, yksi sivu, ja lasillinen vettä. Tunge paperinpala lasiin ja vastaa kysymykseen: Onko paperi kuiva? Eihän se tietenkään ole. Ota uusi paperi, uusi sivu elämässä, ja kasta siitä puolet tuohon vesilasiin. Onko paperi kuiva? Eipä se taida olla. Ja ota vielä edelleen uusi sivu, tällä kertaa kasta siitä aivan pienen pieni kulma vesilasiiin. Onko paperi kuiva?

Luonnollista

Ti, 21.3.2017 -- Säde Salo

Valloittavan valovoimainen kevätaurinko. Seesteisen sininen taivaankansi. Laajojen lehmusten vantterat, vanhat oksat. Oravien leikki: kevyen ketterää hyppelyä oksalta oksalle, puusta puuhun...

Istuskelen ruokapöytäni ääressä nautiskellen (sämpylän ja salaattiannoksen lisäksi) ikkunan takaisesta näkymästä. Miten onnellinen olenkaan, että entisen asuntoni vehreän pihamaiseman kadottua tehokaavoituksen ja täydennysrakentamisen alle sain tilalle uuden viihtyisän kodin sekä sisäpihallisen puita, oravia ja taivaankantta!