Blogit

Käyttäjän Marjut Rantala kuva

Jumalalle rakas!

To, 28.11.2019 -- Marjut Rantala

Joh. 3:15   ” Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Tähän kiteytyy Jumalan voimakas rakkaus ja sitoutuminen meitä kohtaan! Mutta kuinka monesti vain soljumme päivästä toiseen, ilman enempiä miettimisiä ja pidämme tätä itsestään selvänä, ajattelematta. Mutta jos nyt pysähdymme tämän äärelle ja katsomme mitä Jumalan sana, Raamattu kertoo Jumalan rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan, on meillä kaikki syy rakastaa Häntä takaisin ja olla kiitollisia.

Käyttäjän Toivo Pohjolainen kuva

Mihin olemme menossa?

To, 14.11.2019 -- Toivo Pohjolainen

Viimeviikkojen keskeinen keskustelun aihe erilaisilla keskustelupalstoilla, sosiaalisessa mediassa ja työpaikkojen kahvihuoneissa on ollut vihapuhe, uskonnonvapaus ja sananvapaus Suomessa. Monet tahot pyrkivät riisumaan kaiken kristinuskoon liittyvän yhteiskunnasta. Kouluista uskonnonopetus on jo nipistetty minimiin. Joulun vietosta pitäisi poistaa Jeesus-lapsi ja tuoda tilalle vain tontut ja joulupukki. Ruokarukous päiväkodeissa ei ole enää sallittu. Virret pitäisi poistaa koulujen juhlahetkistä. Partiolupauksesta halutaan poistaa sana Jumala. Luetteloa voisi jatkaa.

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva

Esikuvia ja uhkakuvia

To, 31.10.2019 -- Virpi Tammelin

Istun tässä.
Odotan.
Kukaan ei tule.
Kaikki on hyvin.

Käyttäjän Sarita Hirviniemi kuva

Tarjolla ikuisen elämän vettä

To, 17.10.2019 -- Sarita Hirviniemi

Katselin kuvaa vastasyntyneestä vauvasta. Ihastelin kuvaa ja mietin, että tuo pieni aarre on saanut juuri lahjaksi sen, että hänen elämänsä alkaa ja hän on siinä lähtökuopissaan, viattomana ja vailla huolta. Sellaisessa lähtötilanteessa me olemme olleet jokainen.

Käyttäjän Jari Nuutinen kuva

PELKKÄÄ SONTAA?

To, 3.10.2019 -- Jari Nuutinen

Varoitan sinua, tämä ei ole kaunis hartauskirjoitus. Kirjoitan tämän sinulle, joka olet pettynyt itseesi, toisiin ihmisiin ja ehkä Jumalaankin. Koet uponneesi elämässäsi syvälle sontaan.

Kuulin hiljattain erään henkilön omakohtaisen tarinan syvästä työuupumuksesta ja toipumisprosessista, jonka hän oli elämässään käynyt läpi. Kerran terapeutilla käydessään hän oli pohtinut, että mahtaako tällaisesta sontakasasta olla enää mihinkään, johon terapeutti oli todennut, että ”eikö sonta ole hyvä kasvualusta”. Terapeutin toteamus oli toivoa herättävä.

Käyttäjän Riitta Pihlajaniemi kuva

Sovitus, sovinto ja anteeksianto

To, 19.9.2019 -- Riitta Pihlajaniemi

Viime vuonna maamme vietti sisällissodan päättymisen 100-vuotisjuhlaa. Se oli koko kansan yhteisen ilon ja tyytyväisyyden aihe, että oli ymmärretty suostua sovintoon. Siitä alkoi itsenäisen Suomi-nimisen kansakunnan kasvu yhdeksi maailman vauraimmista ja hyvinvoivimmista valtioista.

Käyttäjän Matti Kivinen kuva

Koti

Ma, 9.9.2019 -- Matti Kivinen

Muutamien seurakuntien slogan on ”Tervetuloa kotiin!” Osuvasti sanottu. Kotiin on aina mukava tulla. Koti on paikka, jossa saan levätä ja hengähtää monista arjen kiireistä ja samalla ladata poweria seuraavaan päivään tai askareeseen. Kotona saan viettää aikaa läheisteni kanssa. Kotona saan olla oma itseni, rakastettu juuri sellaisena kuin olen.

Käyttäjän Sakke Kankaanpää kuva

Kunpa joku olisi kertonut

To, 8.8.2019 -- Sakke Kankaanpää

Työkavereiden kanssa vähän väliä vitsailemme niskajumeista kärsiessämme, että kunpa joku olisi meille kertonut säännöllisen venyttelyn työpäivän aikana auttavan välttämään jumeja ja niiden aiheuttamia päänsärkyjä. Jos vaan joku olisi meille kertonut, niin tottakai olisimme venytelleet. Kun se kerran auttaa ja on meille hyväksi. Mutta kun ei tästä ikinä puhuta. Tai siis, puhutaanhan siitä silloin tällöin. Mutta vain lehdissä ja tv:ssä ja radiossa ja työterveydessä ja... Mutta kunpa joku sanoisi selkeästi. Tokihan me tekisimme, jos vaan meille olisi kerrottu.

Käyttäjän Terhi Tikkanen kuva

Ilo on meidän

To, 25.7.2019 -- Terhi Tikkanen

Ilo, yksi tavallisimmista arjen sanoistamme.
Toisaalta sana, joka on helppo ymmärtää, mutta joskus todella vaikea saavuttaa.

Mitä ilo merkitsee sinulle?
Millainen ilo sinulla on?

Iloa olen itse viimeiset kuukaudet mielessäni kysellyt, rukoillut ja odottanut.

Elämän yllättäessä kovin odottamattomalla tavalla, ilo ei ole ollut ensimmäisenä vastassa toivottamassa tervetulleeksi uusiin haasteisiin. Vastassa on enemmänkin ollut hämmennystä, epätodellista oloa, huolta ja surua.

Käyttäjän Anke Savolainen kuva

Usko ainoastaan

To, 11.7.2019 -- Anke Savolainen

Olen mieheni kanssa toiminut seurakuntamme rukouskoordinaattorina jo jonkin aikaa.  Kammiorukous, esirukous, rukouspalvelu, ihan kaikenlainen rukous on sytyttänyt ja kiinnostanut siitä lähtien, kun  tulin uskoon, joten kun tehtävää tarjottiin, se tuntui oikealta ja luontevalta. Tehtävässä toimiminen on kuitenkin nostanut esiin riittämättömyyden tunteen. Olenko riittävän antautunut rukoilija, olenko riittävän lähellä Jeesusta, olenko tarpeeksi hyvä uskova?