Blogit

Käyttäjän Markku Tuoriniemi kuva

Usko ja tiede

Ke, 13.2.2019 -- Markku Tuoriniemi

Ihminen on oppivainen ja ymmärrämme maailmasta paljon sellaisia asioita, joita menneitten aikojen ihmisillä ei ollut mahdollista tietää. Voimme kiittää näistä avautuneista näköaloista tiedemiehiä. Sekä suuret makromaailman näkymät kuin myös mikromaailma ovat avanneet meille ennennäkemättömän laajat näköalat tästä kokonaisuudesta. Meille tunnustaville kristityille se kertoo siitä, kuinka suuri meidän Jumalamme on.

Käyttäjän Akseli Mäkelä kuva

YHTEYTTÄ RAKENTAMASSA

To, 24.1.2019 -- Akseli Mäkelä

Yksinäisyys koskettaa jatkuvasti suurempaa osaa ihmisistä. Elämään liittyvät kiireet ja erilaiset rajoitteet eristävät meitä toisista ihmisistä ja joskus myös Jumalasta. Yksinäisyyden seurauksena mahdollisuus olla osallinen itselle merkityksellisistä asioita vähenee entisestään ja elämässä on näin ollen vähemmän asioita, joihin voisi tarttua. Seurakunta koostuu ihmisistä ja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa yhteyttä toisiin ihmisiin sekä tarjoaa myös ryhmän, johon voi kiinnittyä. Siitä huolimatta saatamme myös seurakunnassa kokea itsemme yksinäisiksi ja ulkopuolisiksi.

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva

Herra on kunnian Kuningas

To, 10.1.2019 -- Virpi Tammelin

”Nostakaa päänne te portit, kohotkaa korkeiksi, te ikuiset ovet! Kunnian kuningas tulee. Kuka on tämä kunnian kuningas? Hän on Herra, väkevä ja voimallinen, Herra, voimallinen sodassa (Ps.24:7-8) .

Käyttäjän Mikko M. Viljanen kuva

Edessä on tärkeä vuosi elämässäsi

To, 27.12.2018 -- Mikko M. Viljanen

On aika suunnata tulevaan, uuteen vuoteen 2019. Mietimme millaisia valintoja on edessämme ja mitä muutoksia pitäisi tehdä. Siihen en osaa antaa sinulle neuvoa, mutta haluan muistuttaa sinua yhdestä asiasta. Mitä ikinä teetkin Jumalan kanssa, on se suurinta maailmassa ja arvokkainta mitä kukaan voi tehdä.

Käyttäjän Pekka Havupalo kuva

Valoa, valoa ja lisää valoa

To, 13.12.2018 -- Pekka Havupalo

Keinovalo on loistava keksintö siitä huolimatta, että se lienee muuttanut ihmisen elämää enemmän kuin mikään muu innovaatio. Kuvittele millaista olisi elää joulukuuta Suomessa, jos ainoat valon lähteet olisivat päreet ja kynttilät. Ulkona olisi säkkipimeää myöhäisiltapäivästä myöhäiseen aamuun, paitsi joskus kuun kumottaessa ja tähtien tuikkiessa. Sisällä vallitsisi vuorokauden ympäri hämärä eri asteissaan.

Käyttäjän Marjut Rantala kuva

Valinta

Pe, 30.11.2018 -- Marjut Rantala

Olemme joka päivä valintojen edessä, niin pienien kuin suurienkin - mitä tänään puen päälleni, mitä söisin tänään, menenkö töihin autolla vai pyörällä, uskaltaisinko vaihtaa uuteen tarjottuun työpaikkaan, rohkenisinko ottaa vastaan seurakunnassa tarjotun vastuutehtävän? Meille näillä valinnoilla on henkilökohtaista merkitystä. Ne vaikuttavat millaisena koen elämäni. Oliko minulla tänään hyvä päivä?

Käyttäjän Toivo Pohjolainen kuva

Usko tai älä

To, 15.11.2018 -- Toivo Pohjolainen

Teen Sinulle kysymyksen: Onko taivas ja helvetti olemassa? 
- No niin, yrität pelotella minut uskovaiseksi. - Onko tämä vastauksesi? 

Käyttäjän Virpi Tammelin kuva

Voimaannuttava vertaistuki

To, 1.11.2018 -- Virpi Tammelin

- Maailman tapahtumat pelottavat, totesi ystäväni puhelimessa hiljattain. Mitä vain voi tapahtua milloin vain. Se mikä ennen oli kestävää, voi hävitä hetkessä. Vakituisena luulemansa työpaikan voi menettää. Talous voi romahtaa. Lasten kännykän kyllästämä arki arveluttaa. Monet väsyvät ja uupuvat. Eläkeläisten ja vanhusten asema huolestuttaa. Kuluneella viikolla eräs nuori puolestaan kertoi kärsivänsä ilmasto-ahdistuksesta. Sellaisesta en ollut ennen kuullut.

Käyttäjän Sarita Hirviniemi kuva

Tuuli riisuu ravistelee

Ke, 17.10.2018 -- Sarita Hirviniemi


Jumala on luonut ihmisen hyvin monipuoliseksi ja meidät jokaisen erilaiseksi. Jumala ei laita meitä kapeaan pakettiin, eikä niin ahtaaseen muottiin, että emme saisi olla oma itsemme ja tuoda esille elämää erilaisin tavoin, kuten esimerkiksi taiteen kautta. Omana itsenä oleminen sisältää myös sen, että eläisimme kuitenkin kunnioittavasti yhteydessä toisiimme. Nämä kaksi ovat asiaa, joita joskus joudumme oppimaan kantapään kautta, vaikka saan olla oma itseni, niin samalla oppisin arvostavasti kohtelemaan muita ja ymmärtämään myös toisen haavoittuvuutta ja elämää.

Käyttäjän Jari Nuutinen kuva

Kaikella on aikansa

To, 4.10.2018 -- Jari Nuutinen

Pian on jälleen se hetki käsillä, kun kelloja siirretään talviaikaan, ehkä viimeisen kerran. Paljon keskustelua herättänyt kellojen veivaaminen kesä-ja talviaikaan voi olla kohta historiaa sillä Euroopan komissio aikoo suositella jäsenmaille, että kellojen siirtelystä luovutaan. Mihin aikaan täällä Suomessa asetumme, on vielä auki.